Snel naar: Alle recente alarmeringen - Brandweer - Medisch - KNRM & Reddingsbrigade - Politie - Traumahelikopters

Partnerberichten

De artikelen hieronder worden u aangeboden in samenwerking met één of meerdere partners. De inhoud wordt niet samengesteld door de redactie van deze website maar door de desbetreffende partner.


 

Tips om uzelf onderweg te beschermen

Zodra u de deur uitstapt en de veilige omgeving van uw thuis verlaat, ligt het gevaar op de loer. Van weersomstandigheden tot het drukke verkeer, een ongelukje ligt in een klein hoekje. Hoe beschermt u zichzelf en anderen tegen externe omstandigheden die op de meest onverwachte momenten kunnen opkomen? In deze blog een aantal tips zodat u het risico in ieder geval kunt minimaliseren.
Toegevoegd: 04-10-2023, 17:23 uur


 

3 handige apps voor op je smartphone

Een smartphone is tegenwoordig niet meer weg te denken uit het hedendaagse leven. Het is daarom dus ook niet zo gek dat we er steeds meer mee doen. Vooral wanneer we kijken naar de eenvoudige dagelijkse taken, zoals het bijhouden van onze agenda, het noteren van belangrijke dingen en ook het maken van een boodschappenlijstje, het kan allemaal. Toch zijn er daarnaast nog een aantal apps, waarvan wij vinden dat je deze absoluut moet hebben geïnstalleerd op jouw telefoon. Daarmee bedoelen we niet de bekende social media apps, maar apps die het je in het dagelijks leven allemaal net even wat makkelijker maken.
Toegevoegd: 19-09-2023, 10:02 uur


 

De voordelen van een goede laptoptas

Wanneer je voor je werk of school regelmatig een laptop mee moet nemen, is een goede laptoptas een absolute aanrader. Je kunt je laptop namelijk wel in je normale rugzak meenemen, maar de kans dat deze op een gegeven moment beschadigd raakt, is vrij groot. Afhankelijk van met welk vervoer je gaat, kan het voor iemand die op de fiets naar het werk gaat, bijvoorbeeld aan te raden zijn om een rugzak met laptop vak te kopen, zodat je de tas gemakkelijk op je rug kunt dragen en dus je beide handen aan het stuur kunt houden tijdens het fietsen. Omdat niet iedereen overtuigd is van het voordeel van een goede laptoptas en een grote groep denkt met alleen een sleeve uit de voeten te kunnen, hebben we de voordelen voor je op een rijtje gezet.
Toegevoegd: 15-08-2023, 11:14 uur


 

De beste sporttassen van 2022

De beste sporttas heb je nodig nu sportscholen (voorlopig in ieder geval) weer open zijn. Als je je sportuitrusting niet in een plastic zak wilt vervoeren, kan een degelijke sportrugzak of plunjezak je helpen om al je zweterige spullen netjes op te bergen. In tegenstelling tot modieuze rugzakken zijn sporttassen veelzijdige, slijtvaste artikeldragers die zijn ontworpen om naar de dichtstbijzijnde lege bank of locker te worden geslingerd zodra je aankomt bij de door jou gekozen sportschool. Ben je benieuwd naar welke sporttas je het beste kunt kopen in 2022? Lees dan snel verder!
Toegevoegd: 28-10-2022, 15:55 uur


 

Vijf tips voor het voorkomen van motorongelukken

Motorrijden is een van de meest opwindende manieren om van plaats naar plaats te komen. Een verhoogde blootstelling maakt ongevallen echter veel gevaarlijker voor motorrijders en hun passagiers dan voor inzittenden van andere motorvoertuigen. Volgens experts leidt ongeveer 80 procent van de motorongevallen tot letsel of de dood. Het kan verleidelijk zijn om te denken dat je gemakkelijk botsingen kunt vermijden als je een bijzonder ervaren rijder bent. Toch is dat niet altijd het geval, zoals je ook in de 112 meldingen Amsterdam ziet. Wil je een motorongeval voorkomen? Gebruik deze tips!
Toegevoegd: 11-10-2022, 10:20 uur

 

De meest voorkomende oorzaken van motorongevallen

Het kan fantastisch zijn om een motor een land te verkennen, maar tegelijkertijd brengt dit ook veel gevaren met zich mee. Dit artikel leidt je dan ook door (en hopelijk helpt het je te voorkomen) veelvoorkomende soorten motorongevallen. Hopelijk raak je nooit bij zo’n ongeluk waarvoor je 112 Amsterdam moet bellen betrokken!
Toegevoegd: 11-10-2022, 10:11 uur

 

Wat is er verzekerd bij een caravanbrand?

Op vakantie gaan is altijd leuk! Vooral als jij een eigen caravan of camper hebt. Je kunt dan op één camping blijven staan of rondtrekken langs verschillende campings. Het zou echter heel vervelend zijn als jou een caravan brand of andere schade overkomt. Een ongeluk zit immers in een klein hoekje. Het is daarom belangrijk om jouw caravan goed te verzekeren voor brandschade, stormschade of andere natuurrampen en andere onvoorziene schades.
Toegevoegd: 11-10-2022, 10:06 uur

 

Hoe zit het met de brandveiligheid van leer?

Leer brandt nauwelijks. Als je een aansteker tegen een stuk leer houdt, krimpt en krult het, maar het vat nauwelijks vlam of blijft branden. Daarom is het gemakkelijker om leer vlamvertragend te maken dan andere materialen. Kunstleer is echter veel brandbaarder dan echt leer, houd hier dus rekening mee als je een pasjeshouder gaat kopen. Het is vanwege deze eigenschap namelijk beter om te kiezen voor een exemplaar van echt leer in plaats van kunstleer, al is dit mogelijk een stukje duurder.
Toegevoegd: 24-08-2022, 11:10 uur

 

 

 

 

Cookie-instellingen beheren