Snel naar: Alle recente alarmeringen - Brandweer - Medisch - KNRM & Reddingsbrigade - Politie - Traumahelikopters

Wat is er verzekerd bij een caravanbrand?

Toegevoegd: 11-10-2022, 10:06 uurOp vakantie gaan is altijd leuk! Vooral als jij een eigen caravan of camper hebt. Je kunt dan op één camping blijven staan of rondtrekken langs verschillende campings. Het zou echter heel vervelend zijn als jou een caravan brand of andere schade overkomt. Een ongeluk zit immers in een klein hoekje. Het is daarom belangrijk om jouw caravan goed te verzekeren voor brandschade, stormschade of andere natuurrampen en andere onvoorziene schades.

Waarom jouw caravan verzekeren?

Als jij een caravan hebt gekocht word jij de nieuwe eigenaar van die caravan. Zo’n caravan is meestal niet goedkoop en daarom wil je voorkomen dat je voor verrassingen komt te staan als je schade krijgt. Een goede verzekering is daarom belangrijk.

Wat is er standaard verzekerd bij een caravanverzekering?
Bij alle caravanverzekeringen is uw caravan wel verzekerd voor brand of diefstal. Het hangt echter van de verzekeraar en de verzekering af hoe hoog de dekking is en wat er wel en niet is meeverzekerd. Ook kan je caravan over- of onderverzekerd zijn. Het is daarom goed om iedere paar jaar jouw caravanverzekering eens onder de loep te nemen, ook betreffende de waarde van jouw caravan. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je een nieuwe voortent hebt of dat je bepaalde inboedel wilt meeverzekeren.

Wat is er verzekerd bij brandschade?
Brandschade valt onder de basisdekking van vrijwel alle verzekeringen. Dit betekent dat jij bent verzekerd voor onvoorziene, plotselinge schade door brand, ontploffing, blikseminslag en zelfontbranding. Dit geldt ook als de schade is veroorzaakt door een eigen fout. Jouw voortent, luifel, aanbouw en inboedel zijn ook gedekt bij schade door brand, deze moeten dan wel extra worden meeverzekerd in de caravanverzekering.

Wat valt er onder de verzekering voor brandschade?
Wordt jouw caravan verwoest door brand, ontploffing of zelfontbranding, dan krijg je een schadevergoeding die afhankelijk is van de leeftijd van jouw caravan. Het is ook belangrijk of jouw caravan tegen dagwaarde of nieuwwaarde is verzekerd. De schadevergoeding die jij krijgt is dus afhankelijk van de leeftijd en hoe jouw caravan is verzekerd. Je krijgt dan dus de dagwaarde of de nieuwwaarde uitgekeerd.

Hoe zit dat met eigen risico?
Meestal hoeft er geen eigen risico te worden betaald als het gaat om brandschade, maar wij raden aan om voor de zekerheid even de polis en de polisvoorwaarden van jouw caravanverzekering te bekijken. Het kan dus wel zo zijn dat de schadevergoeding wordt verlaagd met een eventueel eigen risico.

Hoe zit dit met een camper?
Voor een camper is ten minste een Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering (WA) verplicht Ook kun je kiezen voor uitgebreidere dekkingen zoals WA Beperkt Casco of Allrisk. Bij de WA Beperkt Casco en de Allrisk Verzekeringen valt brandschade vrijwel altijd binnen de dekking. Ook bij een camperverzekering is het belangrijk om goed de polis en de polisvoorwaarden te checken om te kijken wat er precies binnen de dekking valt. Verzeker een eventuele luifel, voortent en inboedel ook altijd mee. Wil jij een caravan- of camperverzekering afsluiten? Deze kun je online bekijken en vergelijken.


« Ga terug

Cookie-instellingen beheren